Ljubljana, Slovenija

Kategorija: Mobilnost Objavljeno: Četvrtak, 21 Studeni 2019 Napisao/la Marina Lisica

ICT IN MY CLASSROOM: ENHANCING STUDENTS' LEARNING, COLLABORATION, MOTIVATION AND CREATIVITY ACROSS THE CURRICULUM“

Marijana Kandić, prof. Hrvatskog jezika i književnosti

 

U okviru programa Erasmus+ boravila sam u Ljubljani od 20.10. do 26.10. 2019. na tečaju ICT i kreativna nastava. Bilo nas je 10 i to: kolegica iz Mađarske, Njemačke, Finske, dvije iz Bugarske, tri iz Grčke i još jedna kolegica iz Hrvatske (Vinkovci). 

 

Po dolasku u Ljubljanu dočekali su nas organizatori te smo nakon upoznavanja kratko predstavile svoju zemlju, grad, a posebno školu i projekte u kojima smo sudjelovali.

 

Sljedeći dan pisali smo kratku priču o tome kako se osjećamo, što očekujemo od tečaja, pozitivne i negativne strane. Priču smo radili u programu Pairs. Jako mi se svidjelo i bit će mi primjenjivo na nastavi. Također smo rješavali kviz o sigurnosti na internetu. Dobili smo i puno preporuka koje stranice mogu koristiti našim učenicima i za što.

 

Treći dan smo upoznali program Canava i u njemu izrađivali plakat. S kolegicom iz Mađarske napravila sam plakat o našem tečaju u Ljubljani. Dobile smo zadatke i za domaću zadaću.

 

Četvrti dan učili smo raditi u programima Wakeled i Trello. Nakon radionica posjetili smo jezero Bled i uživali u prirodnim ljepotama toga kraja.

 

Peti dan imali smo predavanje o primjeni novih programa u nastavi i o tome kako se i mi možemo uvijek mijenjati, a zatim ponovili sve dosad naučeno na tečaju.

U popodnevnim satima posjetili smo školu u Bistrici na Sutli, jako blizu hrvatske granice. Iako je mala škola odlično im je organizirana nastave te nas je sve zadivila.

Dakle, na tečaju smo učili, ali smo imali vremena i za upoznavanje novog. Bilo je korisno i ugodno iskustvo. Ovakav tečaj preporučila bih svima, a s novim kolegicama se i danas vrlo često čujem u zajedničkoj grupi.

Marijana Kandić, prof. Hrvatskog jezika i književnosti

 

 

Hitovi: 965

Ustanove

Školsko zvono

Korisne poveznice