Natjecanje Dabar 2023.

Objavljeno: Srijeda, 29 Studeni 2023
Napisao/la Antonia Budanko Brkić

Osnovna škola Stjepana Radića Bibinje i ove je godine sudjelovala u međunarodnom natjecanju iz informatike i računalnog razmišljanja Dabar, u tri od četiri kategorije za osnovne škole. U natjecanju je na nivou Hrvatske sudjelovalo oko 50 000 učenika, a iz naše škole njih 90.

Opširnije...

Posjet izložbi HANA I NJEZIN KOVČEG

Objavljeno: Četvrtak, 26 Listopad 2023
Napisao/la Antonia Budanko Brkić

Učenici koji u našoj školi pohađaju nastavu Češkog i nastavu Slovačkog jezika prema modelu C posjetili su u subotu 14. listopada 2023. u Gradskoj knjižnici Zadar izložbu "Hana i njezin kovčeg". Izložbu su zajedno organizirala i poslatvila Češko i Japansko veleposlanstva u RH. Izložba govori o temi holokausta kroz potresno priču o životu češke djevojčice Hane čiji su roditelji, a i ona sama skončali u koncentracijskim logorima.

Opširnije...

Dopis prevencija nasilja

Objavljeno: Utorak, 12 Rujan 2023
Napisao/la Antonia Budanko Brkić

Cijeli dopis možete pročitati ovdje.

Sistematski pregled

Objavljeno: Utorak, 12 Rujan 2023
Napisao/la Antonia Budanko Brkić

Možemo li danas spriječiti rak?

Letak sistematski pdf

CIJEPLJENJE PROTIV HPV -PRISTANAK

Zubna putovnica

UPIS DJECE U PRODUŽENI BORAVAK

Objavljeno: Ponedjeljak, 28 Kolovoz 2023
Napisao/la Antonia Budanko Brkić

Pozivaju se roditelji koji su se prilikom upisa djeteta u školu izrazili želju da njihovo dijete pohađa produženi boravak u školskoj godini 2023./24. da dođu u tajništvo u vremenu od 8,30 do 12,00 sati od 29. – 31. kolovoza 2023. potpisati
Ugovor o pohađanju produženog boravka. Za učenike čiji roditelji ne potpišu Ugovor u navedenim terminima smatrati ćemo da su odustali od namjere korištenja usluge produženog boravka.

Opširnije...

ŠKOLSKI UDŽBENICI I DOPUNSKA NASTAVNA SREDSTVA

Objavljeno: Petak, 07 Srpanj 2023
Napisao/la Antonia Budanko Brkić

Kao i prethodnih godina SVI udžbenici i SAV dopunski nastavni materijal nabaviti će se sredstvima iz državnog i općinskog proračuna za SVE učenike naše škole.
Učenici i roditelji će biti obaviješteni o datumu podjele. (krajem kolovoza)

Opširnije...

Obavijest osmašima -potrebne potvrde za upis

Objavljeno: Srijeda, 14 Lipanj 2023
Napisao/la Antonia Budanko Brkić
Dragi osmaši i roditelji,
 
u prilogu je popis potvrda  koje za upis u srednju školu izdaju školski liječnici  i liječnici medicina rada . Popis zanimanja sa svim informacijama je naveden u dokumentu ( Jedinstveni popis zdravstvenih kontraindikacija srednjoškolskih obrazovnih programa u svrhu upisa u 1.razred srednje škole, www. mzos.hr). 

Popis zanimanja - potvrda školski liječnik

Prevencija nasilja

Objavljeno: Ponedjeljak, 22 Svibanj 2023
Napisao/la Antonia Budanko Brkić

Prema uputama ministra znanosti i obrazovanja, povodom tragičnog događaja koji se dogodio u beogradskoj školi razrednici su obavili razgovor s učenicima o tom događaju. Cilj je razgovora prepoznavanje osjećaja i misli kojima su učenici zaokupljeni, te slanje jasnih poruka nenasilja. Kako bi učenici i od učitelja i od roditelja dobili iste poruke, molimo vas da u razgovorima sa svojom djecom naglasite sljedeće:

pročitajte više

Svim majkama čestitamo Majčin dan!

Objavljeno: Petak, 12 Svibanj 2023
Napisao/la Antonia Budanko Brkić

Opširnije...

Brošura za roditelje

Napisao/la Marina Lisica

Ova brošura je nastala kao rezultat Erasmus + projekta pod nazivom "Bridging the Gap" koji je odobrila i sufinancirala Agencija za mobilnost i projekte EU. Prikazane inovativne strategije i nastavne metode, te smjernice za zdravu prehranu i fizičku aktivnost u djece, članovi projektnog tima su upoznali na strukturiranim tečajevima koje su pohađali u okviru projektnih mobilnosti. Publikacija je namijenjena prvenstveno roditeljima, ali i nastavnicima i učenicima.

Brošura za roditelje

Od ideje do filma

Objavljeno: Petak, 31 Ožujak 2023
Napisao/la Antonia Budanko Brkić

Pogledajte video naših učenika https://www.youtube.com/watch?v=tYxf6jpG-AU&feature=youtu.be

 

Radionica u 1.b

Objavljeno: Petak, 31 Ožujak 2023
Napisao/la Antonia Budanko Brkić

U 1.b razredu održana je kreativna radionica povodom blagdana Cvjetnice u suradnji s vjeroučiteljicom Anom.Učenici su donjeli grančice masline i upoznali maslinu kao biblijski simbol snage,znak providnosti,čvrstoće i otpornosti,znak pomirenja Boga i čovjeka.Maslina je bila prostrta pred Isusa na ulazu u Jeruzalem a i sam Isus je volio odmarati pod stablom masline,crpiti snagu i moliti.Prisjetili smo se lijepih biblijskih događaja pa su učenici uz pomoć učiteljica izradili križeve i ukrasili ih maslinovim grančicama i cvijećem.Na sam blagdan Cvjetnice nositi će ih na blagoslov.Svi smo uživali u radu i veselimo se nekoj novoj suradnji.

                                             Iva Režan

Opširnije...

Proljetni đir do kina

Objavljeno: Četvrtak, 23 Ožujak 2023
Napisao/la Antonia Budanko Brkić

Prvog dana proljeća, ugodnom šetnjom do Društvenog centra Bibinje, učenici 2.a i 2.b razreda otišli su na projekciju prvog hrvatskog dugometražnog 3D animiranog filma CVRČAK I MRAVICA (Luka Rukavina) nastalog prema uspješnoj predstavi "Cvrčak, mrav i mravica" baziranoj na Ezopovoj basni i La Fontaineovoj pjesmi.
Gledanje projekcije ostvareno je suradnjom naše škole i Općine Bibinje.

Opširnije...

INKLUZIJA DJECE SA EMOTIVNIM POTEŠKOĆAMA

Objavljeno: Petak, 21 Listopad 2022
Napisao/la Antonia Budanko Brkić

Učiteljica Engleskog jezika, prof.  Nina Lonić je prošli tjedan za vrijeme Dana Erasmusa  prisustvovala  na četverodnevnoj stručnoj edukaciji u Zagrebu. To je treća edukacija u sklopu Erasmus projekta pod nazivom Bridging the Gap i ujedno nastavak na temu seminara kojem je prisustvovala u Barceloni prije tri godine.

 Tema seminara je bila kako se nositi sa svakodnevnim izazovima i stresom s naglaskom na djecu. Dalje proučavajući tu tematiku, nastavnica se odlučila za edukaciju o jednoj jednostavnoj, učinkovitoj i svjetski priznatoj psihoterapeutskoj tehnici pod nazivom EFT (Emotional Freedom Technique) ili tehnika emocionalne slobode. Oduševljena njenim nježnim pristupom i rezultatima, završila je tri stupnja i dobila certifikat praktičara ove tehnike. Uz pomoć svoje mentorice Martine Tišljar organizira jednom mjesečno radionice za djecu u Tara centru u Zadru. Ove radionice pomažu djeci da postanu snažniji, da im se podigne samopouzdanje, sposobnost oporavka od stresa, da imaju bolju, zdraviju sliku o sebi i svijetu oko sebe. 

 U  studenom 2022. profesorica Lonić će  održati predavanje i radionicu na Učiteljskom vijeću naše škole s ciljem poticanja učitelja da poboljšaju vlastiti rad s djecom.

Poziv na izložbu

Objavljeno: Petak, 07 Listopad 2022
Napisao/la Antonia Budanko Brkić

Pozivamo vas u Kneževu palaču 10.-25.10.2022. na otvorenje izložbe 10.10. U 12:00 sati. 

Pogledajte naš PLAKAT.

Školski preventivni program za 20022./2023.

Objavljeno: Četvrtak, 08 Rujan 2022
Napisao/la Antonia Budanko Brkić

Školski preventivni program možete pogledati pod linkom.

PODJELA UDŽBENIKA I NASTAVNIH MATERIJALA

Objavljeno: Srijeda, 24 Kolovoz 2022
Napisao/la Antonia Budanko Brkić

Podjela udžbenika i nastavnih materijala će se održati u ponedjeljak, 29. kolovoza 2022. u vremenu od 9,00 - 17,00 sati u predvorju škole.

RASPODJELA UDŽBENIKA I OSTALIH MATERIJALA ZA NASTAVU

Objavljeno: Ponedjeljak, 22 Kolovoz 2022
Napisao/la Antonia Budanko Brkić

Kao i prethodne tri godine, udžbenici i dopunski nastavni materijal su BESPLATNI za SVE UČENIKE naše škole.
Udžbenici se plaćaju iz državnog proračuna, a ostali nastavni materijal plaća općina Bibinje. Svi učenici će dobiti i mape za likovnu kulturu, a učenici 1. razreda i kutije sa kompletnim priborom za likovni.
Podjela udžbenika i dopunskih nastavnih materijala će biti idući tjedan. Točno vrijeme podjele ćemo objaviti na web stranicama škole.

Zahtjev za ispis sa izbornog predmeta

Objavljeno: Ponedjeljak, 20 Lipanj 2022
Napisao/la Antonia Budanko Brkić

Poštovani roditelji u slučaju da želite ispisati dijete sa izbornog predmeta zahtjev možete preuzeti ovdje.

OBAVIJEST O UKIDANJU MJERE SAMOTESTIRANJA UČENIKA

Objavljeno: Četvrtak, 17 Ožujak 2022
Napisao/la Antonia Budanko Brkić

Sukladno uputama MZO RH od 18. ožujka 2022. se ukida mjera dobrovoljnog samotestiranja učenika.

Samotestiranja učenika će se u buduće provoditi samo u slučaju pojave zaraze učenika virusom SARS-COV-2 u određenom razredu.

U slučaju pojave zaraze, razrednici će podijeliti dodatne testove za učenike svog razreda.

Ustanove

Školsko zvono

Korisne poveznice