Međunarodni dan dječje knjige obilježen čitanjem digitalnih knjiga

Kategorija: Knjižnica Objavljeno: Četvrtak, 02 Travanj 2020 Napisao/la Marijana Pavić

 Iako se još privikavamo na rad od kuće i ne možemo se družiti u prostoru naše škole i školske knjižnice, nismo odustali od čitanja te smo i ove godine dali svoj doprinos obilježavanju Međunarodnog dana dječje knjige.

Tako su učenici od prvog do četvrtog razreda preuzeli digitalne slikovnice sa stranice virtualne knjižnice naše škole te uživali u zgodama i nezgodama literarnih junaka. Učenici prvih razreda slušali su Željku Horvat-Vukelja i njezinu priču Crvić o malom crviću koji je tražio svoju kućicu, drugaši su čitali toplu priču o prijateljstvu  Bursunsul i Paskulina, trećašima je ponuđena slikovnica litavskog pisca Kestutisa Kasparavičiusa Podvodna priča, a četvrtašima zbirka priča slovenske spisateljice Jane Bauer Ding-dong priče. Vrijedni učenici svoje su dojmove iskazali likovnim i literarnim radovima koji su izloženi na virtualnom panou naše virtualne knjižnice: https://padlet.com/mrjnpv/9wucdwttve9d

Učenici petih razreda sudjelovali su u interaktivnom projektu zajedničkog čitanja digitalne slikovnice Djeca Himalaje autora Branka Kladarina  te su svoje dojmove izrazili na zajedničkom padletu https://padlet.com/mrjnpv/nkqbttkd9cgs .

Ustanove

Školsko zvono

Korisne poveznice