Obilježavanje Svjetskog dana knjige i Noći knjige: S knjigom nisi izoliran!

Kategorija: Knjižnica Objavljeno: Ponedjeljak, 27 Travanj 2020 Napisao/la Marijana Pavić

 Da knjiga i čitanje pobjeđuju sve nevolje i pomažu u najnezavidnijim situacijama pokazala je i ovogodišnja manifestacija Noći knjige pod motom S knjigom nisi izoliran. Iako u izolaciji od redovne nastave u školi i ove smo se godine uključili u obilježavanje ovog važnog dana u virtualnom prostoru naše knjižnice, na WhatsApp grupama, Teamsu i u svojim domovima.

Učenici razredne nastave sa svojim su učiteljicama istraživali samo za njih kreiran interaktivni digitalni sadržaj Patuljci u Noći knjige izrađen u digitalnom alatu Genially  https://view.genial.ly/5e99d2b1206ade0e1901a4de/interactive-image-patuljci-u-noci-knjige te likovno i pismeno izrazili svoje dojmove inspirirane priloženim pričama, igrama, zanimljivostima, video i audio sadržajima. Njihovi radovi mogu se pogledati na padletu Patuljak Čituljak: https://padlet.com/mrjnpv/fryt1urgxg3ruhh5 .

Učenici predmetne nastave kao i učitelji naše škole uključili su se u interaktivni projekt Koju knjigu imaš doma? Tijekom otvorenog projekta svatko je mogao priložiti fotografiju i kratki osvrt na knjigu koju ima kod kuće, koja mu je posebno draga ili je trenutno čita te na taj način podijeliti čitateljska iskustva, ukuse i inspirirati jedni druge za neka buduća čitanja ili vraćanja davno pročitanim knjigama. Svoje osvrte podijelili smo na padletu Svjetski dan knjige/Noć knjige: https://padlet.com/mrjnpv/58m2pnpgtc034h77

Ustanove

Školsko zvono

Korisne poveznice