Dan dječje knjige

Kategorija: Knjižnica Objavljeno: Ponedjeljak, 03 Travanj 2023 Napisao/la Marijana Pavić

 Međunarodni dan dječje knjige koji se svake godine obilježava 2. travnja u sjećanje na rođendan Hansa Christiana Andersena obilježili smo raznim aktivnostima posvećenima knjizi i čitanju.

Učenici 4.a razreda saznali su više o Ivani Brlić-Mažuranić te su izradili i zaigrali svoje karte-pitalice s likovima iz Šume Striborove. Učenici 4.c razreda razmjenjivali su dojmove o serijalu knjiga Gregov dnevnik i Tom Gates, a učenici 2.a razreda čitali su slikovnicu Fantastične leteće knjige gospodina Morrisa Lessmorea te pogledali istoimeni animirani film.

Ispred školske knjižnice održan je međurazredni čitateljski kviz znanja za učenike 6.b i 6.c razreda izrađen u digitalnom alatu Kahoot. Kviz Kakav si čitatelj? sastojao se od pedeset pitanja koja su obuhvaćala lektirna i djela opće kulture od prvog do šestog razreda. Pobjednik kviza Petar Šimunić iz 6.b razreda nagrađen je romanom Marka Twaina Pustolovine Toma Sawyera, drugoplasirana učenica 6.b razreda Ana Lisica nagrađena je knjigom Mea, mlađa sestra autorice Mirjane Mrkele dok je trećeplasirana učenica 6.b razreda Luce Gambiraža nagrađena zbirkom pjesama Koraci sastavljenom od literarnih radova bivših učenika naše škole.

Ustanove

Školsko zvono

Korisne poveznice