Pohvalnice za znatiželjimirce

Kategorija: Knjižnica Objavljeno: Petak, 10 Lipanj 2022 Napisao/la Marijana Pavić

 Naš novi školski projekt poticanja čitanja u četvrtim razredima – Znatiželjimirci -  uspješno je proveden u 4.a i 4.b razredu te je došlo vrijeme za osvrt na dječje radove, prezentaciju uradaka i podjelu zasluženih pohvalnica.

Učenici su pod mentorstvom svojih učiteljica i knjižničarke obrađivali različite teme kao što su Svemir, Zemlja, Dinosauri, Zmajevi, Divovi, Božić i Divlje životinje. Navedene teme obrađivali su u grupama od tri-četiri učenika, a za svaku temu knjižničarka ih je opskrbila trima knjigama među kojima su se našle knjige i znanstvenopopularnog i književnoumjetničkog žanra jer je jedan od ciljeva projekta povezivanje znanosti i književnosti tj. usvajanje činjenica, ali i etičkih normi, razvoj stvaralačkog razmišljanja te ekološke svijesti.  U posebnim kovertama bili su osmišljeni zadaci i upute koji su učenicima olakšali obradu teme te ih usmjerili u način interpretacije, izlaganja i izrade kreativnih uradaka.

Na ovaj način učenici su usvajali vještine timskog rada i suradnje, istraživačkog učenja i organiziranja znanja, izlaganja i javnog nastupa, kritičkog i kreativnog mišljenja.

Znatiželjimirci, 4.a razred

Znatiželjimirci, 4.b razred

 

Ustanove

Školsko zvono

Korisne poveznice