Književni susret s Mirjanom Mrkelom

Kategorija: Knjižnica Objavljeno: Ponedjeljak, 11 Travanj 2022 Napisao/la Marijana Pavić

Nakon dugo vremena stekli su se uvjeti za organizaciju književnih susreta uživo u našoj školi pa su se učenici petih razreda imali priliku susresti s književnicom Mirjanom Mrkelom.

Mirjana Mrkela je zadarska književnica koja je objavila više priča, romana i pjesama za djecu i za odrasle. Osim toga je i kao slijepa osoba vrlo aktivna članica Udruge slkijepih i slabodnih osoba te svaku priliku za gostovanje i susret s djecoim koristi za edukaciju i osvještavanje o položaju slijepih i slabovidnih osoba u društvu. Tako je na susretu pokazala kako se koristi tzv. bijeli štap te na koji način ona kao slijepa osoba čita i piše. Osim toga predstavila nam je nekoliko svojih zbirki i romana, kao što je dječji roman Dragi Olivere za koji je dobila književnu nagradau Grigor Vitez, zbirki priča Vrabaczanimljivi set ilustriranih kartica  i s njima povezanih priča  pod nazivom Koto u urom (otok u moru), najnoviju slikovnicu Optimist oko Zadra te svoj roman Alisa kod Andersena s kojim su se prethodno učenici upoznali na satu Hrvatskoga jezika.

Bio je ovo vrlo inspirativan i srdačan susret koji nas je obogatio na puno razina i pokazao kako je mašta bezgranična, a optimizam neizlječiv.

 

Ustanove

Školsko zvono

Korisne poveznice