Dublin, Irska

Kategorija: Mobilnost Objavljeno: Ponedjeljak, 25 Listopad 2021 Napisao/la Marina Lisica
                
U sklopu Erasmus+ projekta naše škole pod nazivom Bridging the gap sudjelovale smo na tečaju Intensive English Language and Culture Course u Dublinu u trajanju od 18.10. - 23.10. 2021.
1.dan
Na početku smo se kratko predstavili i rekli nešto o sebi i gradu iz kojeg dolazimo. Ukupno nas je bilo 8 u grupi ( 3 iz Njemačke, jedna Francuzica, jedna Finkinja i jedan Španjolac). U školi na istom tečaju ima još nekoliko grupa. Voditeljica nas je podijelila u skupine gdje smo s drugima raspravljali o zadanim temama, a zatim bismo mijenjali skupinu.
Nakon pauze naš zadatak bio je potražiti dvije atrakcije u Irskoj koje smo istraživali na internetu. Nakon toga objasnili smo zašto smo ih odabrali. Na kraju smo proširivali svoj vokabular tipičnim irskim izrazima. Tad nam se pridružilo dvoje studenata iz Španjolske
 
2.dan
Istraživali smo život poznatog književnika rođenog u Dublinu, Oskara Wilda. Tražili smo neke njegove zanimljive citate i čitali ih članovima svoje grupe. Zatim smo prošetali Dublinom do njegovog spomenika i ispisanih citata koje smo uspoređivali s našim odabirom. Nakon toga posjetili smo Nacionalnu galeriju Irske i pogledali mnogo zanimljivih slika poznatih irskih slikara. Izabrali smo sliku koja nam se najviše sviđa i nju smo predstavili grupi.
U popodnevnim satima imali smo razgledavanje grada s lokalnim vodičem.
 
3. dan
Uz prvu laganu irsku kišu posjetile smo Arheološki muzej. Posebno smo se skoncentrirale na nakit jer nam je to bio zadatak. Nakita je bilo zaista puno pa smo istražile od čega se sve izrađivao i kako te koliko su stari. Iznenadile smo se i količini zlatnih ogrlica. Njih je bilo najviše. Nakon povratka u školu, razgovarali smo o tradicionalnoj glazbi i instrumentima Irske, ali i o glazbi zemalja odkuda dolazimo.
Navodili smo i najpoznatije filmove. Popodnevne satove iskoristile smo za istraživanje grada.
 
4. dan
Na izlasku iz hotela osjetili smo hladan zrak i temperaturu koja je pala za desetak stupnjeva ( bilo je 5).
Danas smo održale kratku prezentaciju o nakitu iz Arheološkog muzeja. Ostale skupine predstavile su svoj zadatak. Zatim smo ispunjavale radne listove . Upoznavali smo se s različitim frazama u engleskom jeziku i kad se one upotrebljavaju.
 
5. dan
Zadnji dan u školi. Pisali smo esej o svojim dojmovim u Dublinu te pisali Oxford ispit. Nakon razgovora dobili smo certifikate.
 
6. dan
Izlet u Glendalough Monastic City. Vidjele smo onu pravu zelenu Irsku i uživale u svježem zraku.
To je ujedno bio i završetak našeg tečaja u Dublinu.
☘☘☘☘☘☘☘☘☘
Monika Peša i Marijana Kandić
 
 
 
Hitovi: 437

Ustanove

Školsko zvono

Korisne poveznice