Innovative Approaches to Teaching, Prag

Kategorija: Mobilnost Napisao/la Marina Lisica

      

Od 4. do 8. srpnja 2022. godine prisustvovale smo tečaju "Innovative approaches to teaching" u organizaciji ITC International. Tečaj je održan u Pragu, Republika Češka.

Budući je tečaj sastavljen od niza različitih modula svakom modulu smo prisustvovale s različitom grupom. Prvi dan nas je bilo 16 (7 Iraca, 6 Rumunjki, 1 Mađarica i nas dvije). Naša predavačica Smirti je iz Indije. Na samom početku smo se upoznali kroz igru. Svatko od nas je morao reći 2 laži i 1 istinu o sebi a ostali su pogađali što je istina. Potom smo učili o vještinama potrebnim u 21. stoljeću, kako razvijati kritičko mišljenje i kako uklopiti učenje kroz igru u nastavu. Nakon pauze smo imali organizirano razgledavanje grada uz lokalnog vodiča.

Drugi dan smo imale predavanja cijeli dan. Jutro je bilo rezervirano za razvijanje kreativnog i kritičkog mišljenja kod sebe (i kod učenika) te za metakogniciju (učiti kako učiti). Nakon pauze za ručak radili smo 'Digital storytelling' tj. pisali smo priču u aplikaciji Storyjumper, a elemente priče morali smo pronaći u obližnjem parku kroz "scavanger hunt". Bilo nas je ukupno 35, s tri različita tečaja - 4 iz Bugarske, 9 iz Portugala, 7 iz Irske, 4 iz Grčke, 2 Latvijke, 6 Rumunjki, 1 Mađarica i nas dvije. Program je trećeg dana bio posvećen raznim igrama. Prvo predavanje je bilo "Outdoor games for active learning" a zatim smo uvježbavale upotrebu raznih aplikacija u razredu i online simulativne igre. Nama najdraža igra je bila Pyramid game kroz koju smo se najviše zabavili i nasmijali. Nakon ručka posjetile smo Praški grad te nas je Praški dvorac ostavio bez daha.

Četvrti dan smo iskusile model obrnute učionice ali s pozicije učenika. Kroz razne zadatke samostalno smo istraživali teme i potom prezentirali naučeno. Najviše smo se zabavili prezentirajući naučeno o cirkuliranju vode u prirodi. Odabrali smo auditivni stil učenja za koji smo napisali i potom otpjevali pjesmu. Za kraj smo se upoznali s raznim aplikacijama koje nama učiteljima pomažu u obrnutoj učionici.

Zadnje jutro smo proveli u vršnjačkom učenju, učenju baziranom na zadacima te formativnom i sumativnom vrednovanju. Nakon podjele certifikata pune znanja i lijepih uspomena krenule smo kući.

Dijana Spahija i Marina Lisica

     

 

 

 

Hitovi: 332

Ustanove

Školsko zvono

Korisne poveznice