Predavanja na sjednici Učiteljskog vijeća

Kategorija: Diseminacija Napisao/la Marina Lisica

   

31. kolovoza 2022., na sjednici Učiteljskog vijeća, održana su čak četiri predavanja u sklopu diseminacije Erasmus+ projekta "Bridging the Gap" koji se provodi u OŠ Stjepana Radića Bibinje.

Učiteljice Jasminka Adžić Sikirić i Marta Škunca prisutnim učiteljima su predstavile različite aktivnosti koje provode sa svojim učenicima nakon sudjelovanja na tečaju Managing a Diverse Classroom: Facing Upcoming Challenges (Atena, Grčka). Prvo su govorile o radionici na engleskom jeziku koju su provele povodom Majčina dana u 7.b razredu (u kojem je učenica povratnica iz Australije) a potom su detaljno objasnile korake u izradi slikovnice s prilagodbom teksta lektirnog naslova Bajka o ribaru i ribici. 

Nakon njih nastavnica Matematike Monika Peša prezentirala je svoje diseminacijske aktivnosti. Okupljene kolege, njih 35, upoznala je s nastavom Matematike koju provodi na engleskom jeziku budući je prisustvovala tečaju Intensive English Language and Culture Course (Dublin, Irska). Također je predstavila neke od inkluzivnih projekata koje provodi u sklopu nastave Matematike kao što su Žene u znanosti i Sunce je uvijek tu.

Potom su učiteljica razredne nastave Dijana Spahija i učiteljica Engleskog jezika Marina Lisica prenijele svoja iskustva sa tečaja Innovative Approaches to Teaching koji je održan u Pragu (Republika Češka) od 4. do 8. srpnja 2022. Prisutne učitelje su tako upoznale s nekoliko različitih metoda rada: predstavile su princip obrnute učionice i učenja temeljenog na zadatcima (task-based learning), objasnile upotrebu nekoliko aplikacija (poput Bookcreator, LiveWorksheets, Flipgrid, Scavanger Hunt itd.) te izložile nekoliko opcija vrednovanja i vršnjačke edukacije.

Za kraj su učiteljica Biologije, Ana Tadić Marjanović i učitelj TZK, Darko Melnik prezentirali znanja stečena na tečaju Outdoor Recreation, Fitness and Nature for a Healthy Lifestyle, koji se održavao u Alicante (Španjolska) od 3. do 9. srpnja 2022. Upoznali smo se tako s raznim tjelesnim aktivnostima koje se mogu provoditi u sklopu redovne nastave raznih predmeta kao i sa važnosti zdrave prehrane, posebice u djece.

 

 

 

Hitovi: 217

Ustanove

Školsko zvono

Korisne poveznice