mART

Kategorija: Događanja
Objavljeno: Ponedjeljak, 22 Svibanj 2023
Napisao/la Antonia Budanko Brkić
Glasanje za najbolje radove je u tijeku.
Pogledajte radove na panou škole i glasajte na sljedećoj poveznici:
M.Peša

Terenska nastava u Vukovaru

Kategorija: Događanja
Objavljeno: Četvrtak, 11 Svibanj 2023
Napisao/la Antonia Budanko Brkić

U sklopu znanstveno-obrazovnih djelatnosti provodi se projekt Posjet učenika osmih razreda Vukovaru. Učenici osmih razreda naše škole boravili su od 1.-3. svibnja u gradu Vukovaru.
 Dana 1.5.2023. krenuli smo iz Bibinja u 9 sati s Trga dr. Franje Tuđmana prema Vukovaru gdje smo došli u 17:30 sati uz povremena stajanja po putu. Po dolasku smo večerali te smo smješteni u sobe hostela Dubrovnik. 2.5.2023. ujutro nakon doručka, krenuli smo na predavanje o Domovinskom ratu koje se održalo na 3. katu hostela. Nakon predavanja obišli smo MCDR Vukovar koji se nalazi unutar kompleksa u kojem smo boravili. Nakon ručka posjetili smo Muzej grada Vukovara, Muzej Vučedolske kulture i crkvu sv. Filipa i Jakova. Također smo posjetili Vodotoranj i otišli u obilazak grada. Nakon večere uputili smo se u disco te se vratili u hostel oko 21:30. 3.5.2023. Odjavili smo se iz hostela, doručkovali te sa stručnim vodstvom obišli memorijalne lokacije grada Vukovara (Ovčara, Trpinjska cesta, Memorijalno groblje…). Nakon toga organizirana je Škola mira i kviz za sve sudionike škola koje su zadnja dva dana boravili u Vukovaru na terenskoj nastavi. Ručali smo i krenuli svojim domovima uz povremena stajanja i odmor za večeru. U Bibinje smo stigli u 22:30 sati.

Nastavnice: Lidija Sorić, Nina Lonić, Ana Rücker i Marta Škunca.
U prilogu se nalazi nekoliko fotografija s terenske nastave u Vukovaru te dojmovi učenika nakon povratka svojim domovima.

Opširnije:Terenska nastava u Vukovaru

Posjet Pleternici

Kategorija: Događanja
Objavljeno: Srijeda, 10 Svibanj 2023
Napisao/la Antonia Budanko Brkić

Vrijedni i kreativni učenici naše škole koji su radili na snimanju filma o Učeničkoj zadruzi Moba, snimanog tijekom veljače za vrijeme praznika, nagrađeni su dvodnevnim izletom u Pleternicu 25.4.-26.4. U Pleternici su sa svojim učiteljicama posjetili Muzej bećarca gdje su se okušali u pjevanju bećarca i saznali puno o povijesnoj i kulturnoj baštini toga kraja, također su posjetili Interpretacijski centar Terra Panonica gdje su kroz interaktivne igre otkrili morska bića koja su prije 24 milijuna godina živjela u Panonskom moru na današnjem širem području Požege. Nakon toga su se provozali turističkim vlakićem kroz Pleternicu i sretno se vratili u Bibinje u ranim večernjim satima.

Opširnije:Posjet Pleternici

Biciklijada

Kategorija: Događanja
Objavljeno: Subota, 29 Travanj 2023
Napisao/la Antonia Budanko Brkić

28.4. 2023 održana je tradicionalna biciklijada u sklopu vježbaonice u kojoj su sudjelovali učenici 6. razreda u pratnji profesora Darka Melnika.

 

 

Opširnije:Biciklijada

Ustanove

Školsko zvono

Korisne poveznice