Razmjena pisama s učenicima iz Australije

Kategorija: engleski 5 Objavljeno: Četvrtak, 21 Ožujak 2019 Napisao/la Antonia Budanko Brkić

Kako se lako možemo povezati s djecom iz najudaljenijih dijelova svijeta pokazali su učenici 5. b razreda naše škole i njihova učiteljica engleskog jezika Marina Sikirić koji su uspostavili sasvim posebnu suradnju s osnovnom školom Pimpala Primary School u gradu Adelaide u južnoj Australiji s čijim učenicima razmjenjuju pisma.

U razmjeni pisama s petašima sudjeluju učenici četvrtih razreda iz Australije. Suradnja je dogovorena s  Deb Hampton, knjižničarkom škole Pimpala Primary School, koja je prošlog ljeta posjetila Zadar. Glavna ideja ove suradnje je uspostaviti kontakt među djecom,  da naši učenici vide kako se tamošnja djeca školuju te da se oni upoznaju s našom školom i zemljom.

Pisma su pisana rukom na engleskom jeziku, što je za većinu djece bilo jedno novo iskustvo jer su uglavnom naviknuli na digitalne načine komunikacije. Nekima je ovo bio prvi put da su dobili pismo i bili su ugodno iznenađeni i jako sretni. Svaki učenik je dobio jedno pismo  koje je bilo  naslovljeno baš na njegovo ime.

Pitanja koja su postavljali učenici iz Australije pokazuju da djeca širom svijeta razmišljaju na isti način. Zanimalo ih je što naši učenici vole raditi u slobodno vrijeme, koje su im omiljene igrice, što vole jesti i vole li školu.

Nedavno smo poslali naše odgovore na njihova pisma zajedno s fotografijama. Nadamo se da ćemo ubrzo dobiti njihove odgovore te da ćemo nastaviti ovu međukontinentalnu suradnju.

 

Marina Sikirić

Marijana Pavić

Hitovi: 1403

Ustanove

Školsko zvono

Korisne poveznice