STEAM - Jabuka

Kategorija: STEAM radionice Objavljeno: Utorak, 20 Listopad 2020 Napisao/la Marina Lisica

Danas smo obilježili svjetski dan jabuka na STEM način. Kroz šest različitih postaja, profesorica Ana Tadić Marjanović i sedmaši su izvodili eksperimete s jabukama, učili o životnom ciklusu ove voćke, izradili štrudlu, degustirali jabuke, ispitali gustoću jabuke te pravili tornjeve od jabuka.

Učenici  su istražili koja tekućina će spriječiti tamnjenje jabuke, napravili vulkan u jabuci te na kraju ispitali što se nalazi unutar jabuke. Kroz pet osjetila degustirali su pet sorti jabuka te su opisali  kakva je površina jabuka na dodir, njihov izgled, okus, miris i  zvuk koji nastaje prilikom žvakanja. Učenicima se najviše sviđa sorta Zlatni delišes.

Na postaji „Kuda plovi ovaj brod“ učenici su ispitali hoće li jabuka plivati ili potonuti u vodi. Napravili su brodiće od jabuka sa različitim jarbolima te su ustanovili kako bolje plutaju brodići sa većim jarbolima.

Na posljednjoj postaji „tornjevi“ učenici su pokušali izraditi što veći toranj od kockica jabuka i čačkalica. Najveći toranj je bio visok 66 cm.

Hitovi: 1208

Ustanove

Školsko zvono

Korisne poveznice