Međukulturalni susreti u knjižnici

Kategorija: Knjižnica Objavljeno: Utorak, 29 Studeni 2022 Napisao/la Marijana Pavić

 

Povodom obilježavanja Mjeseca školskih knjižnica naša se škola uključila u međunarodni projekt razmjene straničnika Bookmark Exchange Project te u projekt Virtual Connections around the World. Ove godine imali smo iznimno bogatu suradnju s učenicima širom svijeta te upoznali nove prijatelje, suradnike, zemlje, običaje i kulture.

Razmjenu straničnika obavili smo sa školom iz portugalskog grada Vila de Cucujaes s kojima  su učenici 7.a i 7.b razreda razmijenili 58 straničnika na temu Reading for peace and harmony.

Učenici 7.a i 7.b razreda imali su online susret sa školama iz Pakistana i Portugala. Prvi susret imali su s učenicima iz pakistanskog grada Karachija i škole Happy Home School, a nakon toga s učenicima iz portugalskog grada Chavesa i škole Escola Secundaria Dr. Antonio Granjo. Učenici 8.a i 8.b razreda online su se susreli s učenicima iz kazahstanskog grada Taldykorgana i škole Nazarbayev Intellectual School. Učenici su pritom jedni drugima prezentirali svoje zemlje, znamenitosti, mjesto iz kojeg dolaze i svoje škole te razgovarali o temi Reading for global peace and harmony. Također su razgovarali nevezano o vršnjačkim temama te se na taj način bolje upoznali. Iako s različitih krajeva svijeta, različitih kultura, vjera i običaja,  svi su se složili u jednome, a to je da nam je svima najvažniji mir, a da do mira, razumijevanja i poštovanja možemo doći samo što boljim upoznavanjem jedni drugih, znanjem, obrazovanjem i čitanjem. Učenike su za susret pripremale učiteljica Engleskog jezika Nina Lonić i knjižničarka Marijana Pavić.

Ustanove

Školsko zvono

Korisne poveznice