KAMP ZA DAROVITE

Objavljeno: Četvrtak, 27 Travanj 2023 Napisao/la Antonia Budanko Brkić

Za vrijeme Uskršnjih praznika, grupa darovitih učenika naše škole je sudjelovala na znanstvenom kampu u organizaciji udruge Eduke u Klinča Selima kod Karlovca.
Od 27 pozvanih učenika iz Zadarske županije, 7 je učenika bilo iz naše škole. U kampu smo naučili mnogo novih pojmova iz STEM područja.


U laboratoriju smo istraživali razne kemijske reakcije. Prvi dan smo pravili eksplozije s kemijskim spojevima i elementima i istraživali djelovanje indikatora na kiseline i lužine.
Sljedeći dan smo posjetili tvornicu Jane. Tamo smo vidjeli kako nastaju različita pića. Kada smo se vratili upoznali smo se s virtualnom stvarnošću. Nakon toga smo imali radionicu iz matematike u kojoj smo iglom i koncem konstruirali parabolu.
Treći dan smo započeli s radionicom iz biologije u kojoj smo proučavali slatkovodne kukce mikroskopom. Nakon toga smo istraživali kako tlak djeluje na naše živote. I završili smo treći dan s
radionicom iz kemije u kojoj smo proizvodili razne tvari.
Zadnji dan smo imali radionice o toplinskom kapacitetu i hranidbenim lancima u rijekama.
Svaki dan smo imali doručak u hotelu, ručak u Klinča Selima, večeru u restoranu i slobodno vrijeme uvečer. Bilo nam je drago što smo se prijavili i došli na ovaj kamp.
Družili smo se sa mladima istih interesa iz drugih škola i puno toga novoga naučili na zabavan način.

Hitovi: 185

Ustanove

Školsko zvono

Korisne poveznice