ZIMSKA FILMSKA RADIONICA od ideje do filma

Objavljeno: Utorak, 28 Veljača 2023 Napisao/la Antonia Budanko Brkić

U prvom polugodištu voditelj Udruge za audiovizualnu umjetnost Jedina solucija redatelj Luka Klapan iz Pridrage održao je izlaganje o oblicima filmskog zapisa učenicima od 6. do 8. razreda.
Suradnja sa Udrugom nastavila se za vrijeme praznika od 20.- 24. veljače. u našoj školi kada je održana zimska filmska radionica Od ideje do filma u sklopu programa za darovite učenike od 5.do 7.razreda.

Filmsku radionicu pohađalo je ukupno 18 učenika i njihovi nastavnici svakodnevno u vremenu od 9-12 sati. Sudionici radionice su osim rukovanja s kamerom naučili i osnove snimanja filmskog materijala te montažu slike i zvuka.
Cilj radionice Od ideje do filma bio je snimanje kratkog dokumentarnog filma o učeničkoj zadruzi MOBA, uslijedila je organizacija snimanja i izvršeno je selektivno snimanje svih sekcija koje djeluju pri učeničkoj zadruzi. Prije pripreme za montažu slike i zvuka, učenici su zajedno s voditeljem prokomentirali kompletan snimljeni materijal.
Na samom kraju učenici su ispunili evaluaciju radionice koja je pokazala da su svi učenici zadovoljni provedenom radionicom. Procjena i prijedlozi sudionika radionica važni su nam pokazatelji za pripravu slijedećih radionica.

 

Hitovi: 228

Ustanove

Školsko zvono

Korisne poveznice