Preventivna akcija„ Poštujte naše znakove“

Kategorija: Preventivni programi Objavljeno: Subota, 04 Lipanj 2022 Napisao/la Antonia Budanko Brkić

U sklopu školskog preventivnog programa 2.lipnja 2022. s početkom u 10,30 sati u našoj školi održane su aktivnosti iz preventivne akcije Ministarstva unutarnjih poslova i partnera u skladu sa Nacionalnim programom sigurnosti cestovnog prometa.

Aktivnosti su provodili policijski službenici Službe prevencije Ravnateljstva policije i PU zadarske. U aktivnostima su sudjelovali učenici nižih razreda.

Edukativno preventivni program MUP-a i partnera „Poštujte naše znakove“ započeli su policijski službenici Službe prevencije Ravnateljstva policije i policijske uprave zadarske; „Koracima malim i sigurnim po velikom svijetu prometa.“ Zatim je slijedila predstava za  učenike „Znakovi za najmanje “ u izvedbi Kazališta Smješko. Učenici  su sa zanimanjem odgovarala na zagonetke u vezi prometnih pravila. Djeca su se upoznala i sa opremom koju koristi prometna policija i policijskim vozilima. Učenici su na kraju vozili u školskoj dvorani autiće JUMICAR-a – partnera u izvedbi preventivno-edukativnog programa i policijski službenici PU zadarske.

Podršku ovim aktivnostima pružio je zamjenik načelnika PU zadarske Ivan Gambiraža, predstavnice županije Marina Viduka i Lucija Katalinić, načelnik općine  Bibinje Šime Sekula sa suradnicima,  ravnateljica škole Mirka Sikirić i ostali djelatnici OŠ Stjepana Radića Bibinje.

Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske u suradnji s partnerima u okviru Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa kontinuirano poduzima preventivne aktivnosti s ciljem zaštite djece kao jedne od najranjivijih skupina u prometu te provodi brojne aktivnosti senzibilizacije šire javnosti o važnosti pravilnog ponašanja u prometu.

Na kraju programa, učenici 1. A razreda su nacrtali crteže pune svojih dojmova od prikazanog programa i poklonili djelatnicima policije.

       Ovom preventivnom akcijom nastoji se među najmlađim uzrastom graditi prometna kultura, kako bi nesreća i stradavanja  u prometu bilo što manje.

 

Hitovi: 314

Ustanove

Školsko zvono

Korisne poveznice