PROGRAM ŠKOLE ZA AFRIKU

Kategorija: Projekti Objavljeno: Srijeda, 23 Prosinac 2020 Napisao/la Antonia Budanko Brkić

Zahvaljujući dragocjenoj podršci donatora, UNICEF je u situaciji uzrokovanoj pandemijom koronavirusa nastavio provoditi aktivnosti za djecu u Hrvatskoj, misleći i dalje na najranjiviju djecu u Africi čije će živote trenutna kriza posebno snažno pogoditi.

Naša škola, po drugi put, sudjeluje u UNICEF-ovu programu Škole za Afriku čiji je cilj ovaj put pomoći u obrazovanju djece Madagaskara. Kako sve ne bi ostalo samo na novčanoj pomoći učenici nižih razreda istražuju afrički kontinent i uče njegove zanimljivosti.

Obrazovanje je temeljno pravo svakog djeteta. Nigdje u svijetu djeca nisu zakinuta za to pravo kao u Africi. Na tom području oko 45 milijuna djece ne mogu steći novo znanje, a sva djeca trebaju imati pravo naučiti čitati i pisati. U Africi je za jednogodišnje školovanje jednog djeteta potrebno 750 kuna. Tim iznosom plaća se godišnja školarina, potreban pribor i jedan topli obrok dnevno. U prvom polugodištu u programu je sudjelovalo sedam nižih razreda. Nadamo se da će se epidemiološka situacija u drugom polugodištu popraviti te ćemo nastaviti provedbu aktivnosti naročito u razredima koji su bili u samoizolaciji i nisu mogli sudjelovati u provedbi programa.

U moru sumornih priča i  krize zbog koronavirusa trebamo više ovakvih pozitivnih primjera i dobrih vijesti.  Prikupljajući ova sredstva kod djece (od malih nogu) razvijamo odgovornost, solidarnost i uvažavanje različitosti. Prikupljeni novac već se  uplatio na žiro-račun hrvatske podružnice UNICEF-a.

Svi djelatnici naše škole su ponosni jer su djeca i roditelji u Bibinju uvijek spremni pomoći potrebitima.

Hitovi: 217

Ustanove

Školsko zvono

Korisne poveznice