Moja prva knjiga - poleti u svijet mašte!

Objavljeno: Ponedjeljak, 15 Travanj 2019 Napisao/la Anamarija Palian

„Moja prva knjiga“ je državni natječaj za učenike osnovnih škola, pod pokroviteljskom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa. Natječaj se sastoji u pisanju i ilustriranju vlastite priče. Autor slikovnice mora biti jedan ujedno pisac i ilustrator. Radove smo slali na natječaj u Karlovac. Glavna nagrada je tiskanje najboljih radova koje biraju poznati hrvatski književnici. Svi natjecatelji dobivaju pohvalnice, a škole i mentori priznanja.

Na ovaj natječaj u našoj školi hrabro su se odazvali učenici koji su htjeli  iz 2.a razreda sa učiteljicom Jordanom Sikirić i učenici iz 2.b razreda sa učiteljicom Ivanom Sorić. Učenici su oživjeli prazne bijele listove i nastale su prave orginalne priče. U 2.a razredu sudjelovali su učenici: Klara Babara („Nelin strah“) , Barbara Badrak ( „Lav i medvjed “), Lara Fuzul („Puževi na lešo“), Flora Lisica („ Dug put do susreta“), Luka Špralja(„Vozač Niko i njegova formula“). U 2.b razredu sudjelovali su učenici: Laura Lonić („Ogrlica iz Lute“), Marijeta Lonić („Čudan grad“), Loreta Sorić („Putovanje kroz vrijeme“).

Svoje slikovnice učenici su predstavili na roditeljskom sastanku svim roditeljima. Kao i svaka promocija i ova je završila malom zakuskom uz kavu i pogaču. Velika podrška u svemu bila nam je i ravnateljica Mirka Sikirić koja je ovo podržala i financijski te tako omogučila da slikovnice kopiramo u boji te ih uvežemo. Slikovnice će se čuvati kao ogledni primjerak u školskoj knjižnici.

Za mene kao učitelja ovo je izvrstan način kako objediniti mnoge kompetencije koje želimo razvijati kod naših učenika u suvremenom odgoju i obrazovanju. Za učenike ovakvi natječaji imaju svrhu poticati maštu i kreativnost, razvoj likovno-literarnih vještina te osvještavanje djece o njihovim pravima, odgovornosti za okoliš i potrebi brige za zajednicu.

                                                                                                               Ivana Sorić

 

Hitovi: 1081

Ustanove

Školsko zvono

Korisne poveznice