Natjecanje Dabar 2022.

Objavljeno: Utorak, 22 Studeni 2022 Napisao/la Antonia Budanko Brkić

Osnovna škola Stjepana Radića Bibinje i ove je godine sudjelovala u međunarodnom natjecanju iz informatike i računalnog razmišljanja Dabar, u tri od četiri kategorije za osnovne škole. U natjecanju je sudjelovalo 85 učenika od 4. do 8. razreda, a među 10% najboljih u Hrvatskoj plasiralo se 12 učenika naše škole, u kategoriji MiliDabar 1 učenik – Ivano Sorić, 4.b, u kategoriji KiloDabar 5 učenika – Flora Lisica, 6.a, Ana Lisica, 6.b, Adam Kovač, 6.c, Ivan Sorić i Jakov Šarić, 5.b, te u kategoriji MegaDabar – 6 učenika, i to: Martin Vujević, 7.b, Lucijan Sekula, 7.a, Tome Sikirić, Natanael Šindija i Sara Šindija iz 8.b, te Borna Bilek iz 8.c razreda.

Posebno bi istaknuli Martina Vujevića iz 7.b koji je u ukupnom plasmanu zauzeo 8. mjesto u državi, te Floru Lisica iz 6.a koja se plasirala na 10. mjesto. Ukupno je sudjelovalo u Hrvatskoj preko 48 000 učenika.

Učenike su za natjecanje pripremale učiteljice informatike Nataša Magdalenić i Nela Joja.

Rang liste po pojedinim kategorijama dostupne su u sustavu natjecanja Dabar 2022. Učenici koji su među 10% najboljih mogu preuzeti „zlatne“ diplome za svoj izvanredan uspjeh.

Zahvaljujemo svim učenicima na sudjelovanju, na vremenu koje su odvojili i utrošili na logičko razmišljanje. Čestitke na prihvaćenom izazovu! Posebne čestitke upućujemo učenicima koji su se plasirali među najbolje.

 

Hitovi: 284

Ustanove

Školsko zvono

Korisne poveznice