Dan sigurnijeg Interneta 8. 2. 2022.

Objavljeno: Četvrtak, 03 Veljača 2022 Napisao/la Antonia Budanko Brkić

Centar za sigurniji Internet s partnerima i suradnicima organizira obilježavanje Dana sigurnijeg interneta!

Svake veljače udruženje Insafe/INHOPE uz potporu Europske Komisije organizira  Dan sigurnijeg interneta kojemu je cilj promicanje sigurnije i odgovornije upotrebe online tehnologije i mobilnih uređaja, posebice među djecom i mladima. Svake godine na drugi dan drugog tjedna drugog mjeseca tisuće ljudi diljem svijeta se udruže kako bi sudjelovali u događajima i aktivnostima kojima žele podići svijest i sigurnosnim problemima na internetu.

Ovu godinu u duhu slogana „Zajedno za bolji internet“ fokus sigurnosti na internetu se tijekom godina s kreiranja „sigurnijeg“ interneta prebacio na kreiranje“ boljeg“ interneta.

Bez obzira jesmo li djeca i mladi, roditelji i skrbnici, učitelji i socijalni radnici, ili čak i predstavnici  industrije, zakonodavci i političari, svi  imamo veliku ulogu. Upravo radi toga, u duhu slogana trebamo se ujediniti kako bi Internet napravili boljim mjestom za sve nas. Povodom obilježavanja internacionalnog Dana sigurnijeg interneta 8. veljače, Centar za nestalu i zlostavljanu djecu već sedmi godinu zaredom organizira aktivnosti i akcije s ciljem poticanja i promicanja sigurnije i odgovornije upotrebe tehnologije i mobilnih uređaja među mladima i djecom ali također i roditeljima.

Naši nastavnici provoditi će niz aktivnosti sa učenicima u školi (osmišljavanje radionice na zadane teme, prezentacije edukativnih materijala, ONLINE kviz itd.).

Ove aktivnosti uključuju i webinare za roditelje, pa bi bilo dobro da se uključi što više roditelja naših učenika. Program aktivnosti, upute za praćenje webinara i sve relevantne informacije biti će dostupne na stranicama

 https://www.dansigurnijeginterneta.org/ i https://csi.hr/ uoči samog obilježavanja Dana.

 

Učinimo Internet boljim mjestom za sve nas!

Ustanove

Školsko zvono

Korisne poveznice