Lektirni "escape room" u školskom dvorištu

Kategorija: Knjižnica Objavljeno: Četvrtak, 05 Studeni 2020 Napisao/la Marijana Pavić

 Učenici 4.c razreda sa svojom učiteljicom Ivanom Puljiz, asistenticom u nastavi Ivanom Perić i knjižničarkom Marijanom Pavić održali su dvosat obrade lektirnog djela Ključić oko vrata.

Lijepo vrijeme omogućilo je da u školskom dvorištu i na svježem zraku provedu igru  Sakupi sve ključiće. Igra se provodila u četiri grupe sastavljene od pet učenika, a sastojala od sedam zadataka: učenici su rješavali online kviz s pitanjima vezanim uz sadržaj djela, matematički zadatak Pomozi Stanku u matematici, izrađivali su ključiće od plastelina, pisali novinski članak o lopovu prevarantu, rješavali anagrame s pojmovima iz romana, učili zajedničke recitacije te tražili skriveno blago. Svaka ekipa bila je „zarobljena“ u svom „začaranom krugu“ tj. nitko nije smio izaći iz određenog dijela dvorišta. Nakon svakog odrađenog zadatka dobivali su ključić te su ekipe koje su sve zadatke uspješno riješile i sakupile sedam ključića mogle izaći iz svog „začaranog kruga“, ali su i zaslužile Ključarsku diplomu te se osladile pronađenom čokoladom.

Najuspješnija je bila ekipa Ključaši u kojoj su bili Anastazija, Petra, Maja i Tomislav dok im je za petama i na drugom mjestu bila ekipa Detektivi u sastavu David, Ena, Adam, Leon i Mira. Preostale dvije ekipe nažalost nisu ovaj put  uspjele „pobjeći iz začaranog kruga“, ali vjerujemo da će drugi put biti brži, pažljiviji i organiziraniji. U svakom slučaju, svi su se jako dobro zabavili i pokazali svoju kreativnost i umijeće u raznim područjima – od pisanja članka, preko matematike i recitiranja do likovne kulture.

Ustanove

Školsko zvono

Korisne poveznice