Pohvalnice vrijednim drugašima

Kategorija: Knjižnica Objavljeno: Četvrtak, 20 Lipanj 2024 Napisao/la Marijana Pavić

 Šesta generacija učenika drugih razreda uspješno je provela cjelogodišnji školski projekt poticanja čitanja Priča za plišanca. Na kraju nastavne godine 2023./2024. učenici 2.a i 2.b razreda sa svojim su se učiteljicama Ivom Režan, Ljiljom Delijom i sa svojim plišanim igračkama okupili ispred školske knjižnice gdje su se prisjetili svih slikovnica koje su čitali nakon čega im je knjižničarka podijelila pohvalnice za sudjelovanje u projektu.

Tijekom nastavne godine učenici su obradili više od dvadeset slikovnica suvremenih hrvatskih i stranih autora suvremene tematike i nagrađivanih ilustratora. Svaki je učenik svoju odabranu slikovnicu pročitao pred razredom, predstavio svoju plišanu igračku kojoj je čitao kod kuće te su svi učenici u bilježnice pisali dojmove, ključne riječi, pouke i crtali ilustracije.

Cilj ovoga projekta koji je već generacijama jako dobro prihvaćen od strane učenika, učiteljica i roditelja jest poticanje čitanja, poticanje ljubavi prema knjizi i čitanju, poticanje učenika na samostalan odabir knjiga i što češći posjet školskoj knjižnici kao i ostvarivanje niza drugih učeničkih ishoda vezanih uz Hrvatski jezik i druge predmete.

Ustanove

Školsko zvono

Korisne poveznice