Do zvijezda - čitanjem

Kategorija: Knjižnica Objavljeno: Srijeda, 08 Ožujak 2023 Napisao/la Marijana Pavić

 Naša je škola ove godine po prvi put bila domaćin županijske razine natjecanja u znanju i kreativnosti Čitanjem do zvijezda na kojem su zasjale naše učenice Flora Lisica, Luce Gambiraža i Lorena Bugarija koje su se plasirale na državnu razinu natjecanja.

  Na temelju pročitanih triju knjiga Pekinezer Princ u službi Njezina Veličanstva, Zvijer iz Buckinghamske palače i Scherlock Holmes – Grimizna istraga, učenici osnovnih škola su se pripremali u dvije kategorije – za kviz znanja i izradu kreativnog likovnog uratka. Ove godine na natjecanju je sudjelovalo osam škola iz Zadarske županije: OŠ Biograd, OŠ Jurja Barakovića Ražanac, OŠ „Vladimir Nazor“ Neviđane, OŠ „Petar Lorini“ Sali, OŠ „Petar Zoranić“ Nin, OŠ Petra Zoranića Jasenice, Oš Zemunik i naša škola OŠ Stjepana Radića Bibinje.

U kategoriji ispit znanja sudjelovale su tročlane ekipe iz sedam škola dok su u kategoriji predstavljanja kreativnog uratka sudjelovali učenici iz četiriju škola koji su predstavljali individualno izrađene plakate na temu "Volim London".

Naša škola plasirala se na državno natjecanje u objema kategorijama pod mentorstvom knjižničarke Marijane Pavić i učiteljice Likovne kulture Miljane Ćavar-Radić. U kvizu znanja učenice šestih razreda Flora Lisica, Luce Gambiraža i Lorena Bugarija osvojile su drugo mjesto iza prvoplasirane ekipe iz OŠ Biograd, a u kategoriji kreativni uradak naša učenica Flora Lisica sa svojim plakatom na temu Volim London dijeli prvo mjesto sa Jeanine Matija Coldeboeuf, učenicom iz OŠ Jurja Barakovića Ražanac. 

Natjecanje je otvoreno nastupom  Tončice Sović, učenice 8.b razreda koja je uz gitarsku pratnju Roka Sikirića iz 8.a razreda otpjevala pjesmu Denisa Kovača Knjige i recitacijom Marka Sikirića učenika 5.a razreda s pjesmom Kad se čita autorice Ljerke Varga. Treba pohvaliti i učenice 6.c razreda Petru Ćuković i Anastaziju Vuica koje su bile izvrsne domaćice susreta te su pomogle gostima da se u našoj školi snađu i ugodno osjećaju.

Osim osnovnih škola na natjecanju je sudjelovala i Medicinska škola Ante Kuzmanića čiji su se učenici, kao jedini u kategoriji srednjih škola, izravno plasirali na državno natjecanje.

Bilo je ovo ne samo natjecanje, nego i predivno druženje posvećeno knjizi i čitanju!

Ustanove

Školsko zvono

Korisne poveznice