Kolegijalno promatranje

U sklopu kolegijalnog promatranja nastavnica Engleskog jezika Nina Lonić prisustvovala je satu knjižničarke Marijane Pavić u 6.c razredu. Tema sata je bila ,,Kako brže, bolje i lakše učiti.''  Knjižničarka je na jednostavan i učenicima prikladan način objasnila što znači učenje s razumijevanjem te primjerima pokazala neke od strategija pamćenja kao što je metoda šest koraka koja učenicima može uvelike olakšati učenje. Takve strategije su korisne u nastavi stranog jezika kod reprodukcije i prepričavanja teksta, učenja nepoznatih riječi i izraza te jezičnih zakonitosti.

Opširnije...

SKYPE MEETING

Povodom Međunarodnog mjeseca školskih knjižnica učenici 7. a razreda zajedno sa knjižničarkom Marijanom Pavić i razrednicom, učiteljicom Engleskog jezika Marinom Lisica sudjelovali su u skype razgovoru s učenicima iz škole Agrupamento de Escolas de Paços de Brandão iz porugalskog grada Paços de Brandão koji se nalazi nedaleko od grada Porta.

Opširnije...

Skype meeting

U sklopu projekta pod nazivom Skype Project u organizaciji  Međunarodne udruge školskih knjižničara grupa od osmero darovitih učenika iz 6.b razreda zajedno sa knjižničarkom Marijanom Pavić i nastavnicom Engleskog jezika Ninom Lonić sudjelovala je u Skype razgovoru s učenicima iz grada Barcelosa u Portugalu. 

Opširnije...

CLIL – Europske države i glavni gradovi

U utorak 22. rujna 2020. nastavnica Geografije Marija Mrkić i nastavnica Engleskog jezika Nina Lonić održale su sat Geografije na engleskom jeziku koristeći CLIL metodu. Tema sata je bila ponavljanje položaja i najvažnijih činjenica 30 europskih država i gradova te obrada naziva istih država i gradova na engleskom jeziku.

Opširnije...

Ustanove

Školsko zvono

Korisne poveznice